Over Iris

Utentic Iris Mervillie Over Iris 01

Vanuit mijn visie dat iedereen een leven kan leiden dat vanZelf gaat door het vanuit jouw Zelf te leven, begeleid ik mensen en organisaties in het maken van bewuste keuzes, in het nemen van verantwoordelijkheid voor de zorg van het eigen welzijn en in de overgave aan het leven van hun missie in hun job, relaties en passies.

 

Harmonie is de rode draad in mijn leven, mijn loopbaan en mijn aanbod. Je zou het ook ‘afstemmen’ kunnen noemen. Het afstemmen van iemands gedachten, gevoelens en gedrag of belevingswereld op de eigen essentie. Het afstemmen van talenten en bedrijfsprocessen op de ziel van een onderneming. Het afstemmen van een omgeving op het (wel)Zijn van de gebruiker ervan. Harmonie zichtbaar maken is een samenbrengen van delen zonder een te veel of te weinig waardoor de essentie geHEELd wordt en tot leven komt.

Mogelijks lijkt interieurinrichting een zijbeentje. Niets is minder waar. Het gaat over het afstemmen van de omgeving op jouw essentie zodat je je thuis voelt. Of op de ziel van een organisatie zodat klanten en medewerkers zich happy voelen. Interieurs vorm geven doe ik op een geheel eigen manier. Een coachende manier waarbij ik samen met de klant het interieur van hun woning, kantoor, winkel of ontvangstruimte afstem op hun ziel of op de ziel van hun onderneming.

Utentic Iris Mervillie Over Iris 02
Utentic Iris Mervillie Over Iris 03
Utentic Iris Mervillie Over Iris 04

Wat mij typeert

Een lekkere chai-latte, bloemen in huis, zwarte chocolade, een nederige bescheidenheid, een gezonde nieuwsgierigheid maar boven alles het herkennen van linken, verbanden of relaties tussen het zichtbare en het onzichtbare.

Een terrasje doen met een goed boek en een lekkere koffie of een diepzinnig gesprek bij een goed glas wijn zijn dan ook mijn favoriete vrijetijdsbestedingen, liefst in een natuurlijke omgeving.

 

Talenten en levenswijsheden

Mijn nieuwsgierigheid is de voedingsbodem voor mijn grootste hobby’s, lezen en studeren. Het bracht mij ook bij een continu zoeken naar mijn Zelf, naar het waarom van de dingen in mijn leven en naar het ‘waarom niet’ van dingen die ik zo graag wilde. Deze zoektocht langs beschreven en onbeschreven paden bracht mij veel kennis en ervaring waarvan ik niet altijd begreep welke bijdrage ze hadden aan het oplossen van mijn vele vragen. Tot ik mijn perspectief veranderde. Van zoeken buiten mezelf naar zoeken in mezelf. Mijn zoektocht werd een ontdekkingstocht. Een tocht met veel hobbels. Frustratie, teleurstelling en kwaadheid passeerden de revue. Tot ik leerde verbinden met mijn hart en hierin de kracht en de moed vond de stenen op mijn pad aan te kijken en te dragen. Toen ik de les eruit oppikte verdween de hobbel. Ook vond ik prachtige bloemen langs mijn ontdekkingstocht. Delen van mij die ik niet meer zag en dus niet meer gebruikte. Het waren talenten, eigenaardigheden, eigen aan mijn aard, eigen aan mijn Zelf. Verwonderd over de pracht van deze bloemen raakte ik ze terug aan en nam ze mee naar de wereld buiten mijzelf. Het volgen van mijn passies en potentieel geeft mij gevoelens van vreugde en vervulling. De keren dat mijn innerlijke criticus verschijnt op mijn schouder kijk ik hem aan en luister naar zijn verhaal. Hij vertelt me wat hij voor mij wil betekenen en wat hij van mij nodig heeft. Zo kan ik genieten van mijn pad met en naar vervulling, dat gevormd wordt door de bloemen en de stenen erop.

Mijn talenten : analytisch, intuïtief, creatief, harmonie, orde, enthousiast, ad rem, charisma

De wijsheid uit mijn levenslessen : openstaan, aanvaarden, zonder oordeel zijn, actie ondernemen

 

Missie

Via de hobbels en de bloemen op mijn ontdekkingstocht kreeg ik mijn bestemming in het vizier. Mijn levenstaak werd steeds duidelijker zichtbaar.

Het is mijn missie mensen en organisaties harmonie te laten ervaren en ze daarvoor in beweging te brengen tot duurzame groei. Hiervoor begeleid ik hen naar en een stukje op hun pad van vervulling tot ze vanuit een hernieuwde verbinding met hun Zelf hun talenten en levenswijsheden bewust inzetten in functie van hun missie.

 

Waarden

De leidende principes die ik hanteer bij het begeleiden van mensen en organisaties :

Respect : iedereen en elke vraag naar begeleiding waarbij een engagement wordt aangegaan door de vrager dient de nodige aandacht te krijgen op het tempo van de vrager.

Rechtvaardigheid : we hebben het recht en tegelijk de taak ons Zelf te realiseren, onze missie te leven. Binnen een organisatie gebeurt dit in functie van de missie en de doelstellingen van de organisatie.

Helderheid : veiligheid creëren door complexe materie op een heldere manier te brengen vanuit de essentie, die zich toont in eenvoud.

Plezier : plezier beleven vanuit een leven dat vanZelf gaat, vanuit het Zelf geleefd.

Binnen een organisatie betekent dit plezier beleven vanuit verbinding tussen de organisatiemissie en de eigen verlangens en waarden.

 

Loopbaan en opleidingen

De leidende principes die ik hanteer zijn net zoals harmonie creëren een rode draad door mijn loopbaan. Mede hierdoor was de lijn tussen mijn privé zoektocht en mijn professionele activiteiten heel dun en leek het voor de buitenwereld en oorspronkelijk ook voor mezelf een geheel van activiteiten die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hadden. Tot ik de labels ‘multipotentieel’ en ‘creatieve generalist’ opgeplakt kreeg. All made sense ! Ik zag de relatie tussen de activiteiten, mijn eigen ontwikkeling en mijn missie. Mensen in beweging brengen kan je immers enkel als je het onzichtbare zichtbaar kan maken.

De evolutie in mijn loopbaan en de opleidingen die ik hiervoor volgde en nog steeds volg vind je terug op mijn Linkedin-profiel.

 

Coach of diafragma ?

  • Ondernemerscoach
  • Loopbaancoach
  • Life-coach
  • Talentencoach
  • Interieurvormgever

Liever noem ik mij een ‘sensitief diafragma’.

Het onzichtbare zichtbaar maken betekent licht schijnen erop, het uit de duisternis halen of focus leggen. Je kan best de vergelijking maken met een lens zoals van een camera of van onze ogen. Deze hebben een diafragma dat de hoeveelheid licht regelt dat door de lens op de lichtgevoelige plaat valt. De iris is het diafragma van het menselijk oog (zou mijn naam bij ‘toeval’ gekozen zijn door mijn ouders 😊) en past zich automatisch aan de hoeveelheid binnenkomend licht aan.

Zelf zie ik mij als een ‘sensitief diafragma’ die de hoeveelheid licht laat schijnen op het verhaal van een persoon of een organisatie volgens wat de persoon of de situatie op dat moment kan dragen. Zo help ik mensen en organisaties te kijken naar hun eigen verhaal, naar hun eigen essentie. Ik ben geen story-teller, ik maak het verhaal zichtbaar en laat het vertellen door de persoon of de organisatie zelf.

Zo help ik mensen en organisaties verantwoordelijkheid te nemen en zich te engageren voor hun eigen welzijn binnen het welzijn van een groter geheel.

 

Vertellen bij een koffie

Wil je inspiratie voor zelfreflectie ? Terug bezield leven en/of ondernemen ? Contacteer me voor een vrijblijvend gesprek.